RAMPPIKUUME – Valtakunnalliset Nuorisoteatteripäivät tulevana viikonloppuna Kankaanpäässä

25-vuotisjuhlavuotta viettävä tapahtuma järjestetään kahden virtuaalisen festivaalin jälkeen tuttuun tapaan Kankaanpäässä 22.-24.4.2022. Tapahtuman avaa tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen.

RAMPPIKUUME – Valtakunnalliset nuorisoteatteripäivät tuo Kankaanpäähän reilu sata 13-20 -vuotiasta nuorta ohjaajineen viettämään tiivistä teatteriviikonloppua koulutuksen ja katselmuksen merkeissä. Koulutustyöpajoja järjestetään kahdeksan ja viikonlopun aikana nuoret tutustuvat muun muassa improvisaatioon, äänenkäyttöön, lyhytelokuvaan ja teatterikampauksiin.

Tämän vuoden katselmukseen valittiin seitsemän esitystä. Ympäri Suomea saapuvat ryhmät esiintyvät Pohjanlinnan koulun Kankaanpääsalissa lauantain ja sunnuntain aikana. Esityksissä käsitellään mm. yhdenvertaisuutta, menetystä ja nuorten arkea. Mukana on myös vauhdikas satunäytelmä!

Nuorisoteatterikatselmus alkaa lauantaina 23.4. klo 13.30 avajaisilla, joissa tapahtuman avaa tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen.

Katselmus päättyy sunnuntaina 24.4. tilaisuuteen, jossa jaetaan Ramppikuumeen kiertopysti sekä stipendejä ja kunniakirjoja. Esitykset katsoo ja antaa palautetta katselmusraati, jonka muodostavat näyttelijä ja käsikirjoittaja Anna Ackerman, näyttelijä Antti Laukkarinen sekä teatteriohjaaja ja käsikirjoittaja Tuomo Rämö.

Esitykset ovat yleisölle avoimia. Esityksiin voi ostaa 5 € lippuja tapahtumapaikalta Kankaanpääsalista, joka sijaitsee Pohjanlinnan koululla (Kangasmoisionkatu 1).

Esityksiä ja muuta ohjelmaa on mahdollista seurata myös etänä kotoa käsin. Tapahtuman ohjelma on tutustuttavissa osoitteessa: http://www.ramppikuume.net/ohjelma