Raati

Katselmusraati vuonna 2024

Katselmukseen valittuja esityksiä seuraa itse tapahtumassa teatterin ammattilaisista koostuva katselmusraati. Raati antaa esityksen jälkeen ryhmälle suullisen palautteen.
Jokainen ryhmä saa tapahtuman jälkeen myös kirjallisen palautteen. Raati jakaa stipendit ja Ramppipystin tapahtuman päätöstilaisuudessa sunnuntaina.

Teatteriohjaaja ja käsikirjoittaja Seppo Honkonen


Seppo Honkonen on teatteriohjaaja ja käsikirjoittaja, joka uskoo positiivisen yhdessä tekemisen voimaan. Hänestä luova ja turvallinen työskentelyilmapiiri mahdollistaa freesien ja uskaliaidenkin esitysten tekemisen.  Uransa aikana Seppo on työskennellyt ohjaajana mm. Kemin, Kouvolan ja Rovaniemen teattereissa, sekä Joensuun, Lappeenrannan ja Vaasan kaupunginteattereissa.  

‘’Odotan mukavaa festaripöhinää. Toivon näkeväni ajankohtaisia ja tekijöilleen tärkeitä aiheita rohkeasti käsiteltyinä. Yhdessä tekemistä ja kokemista!’’ 

Asta Honkamaa, näytelmäkirjailija-dramaturgi


Asta Honkamaa on freelancer näytelmäkirjailija-dramaturgi, joka ei olisi koskaan löytänyt ammattiinsa ilman nuorisoteatteria.

‘’Odotan festivaalilta odottamatonta, sitä mitä en pysty kuvittelemaan. Ja herkkyyttä ja heittäytymistä.’’ 

Näyttelijä Mikko Penttilä


Mikko Penttilä (s.1987) on valmistunut Taideyliopiston teatterikorkeakoulusta teatteritaiteen maisteriksi 2014 ja työskennellyt sen jälkeen laajasti teattereissa mm. Kokkolan kaupunginteatteri, Helsingin kaupunginteatteri, Ryhmäteatteri. Penttilä on improvisaatio teatteri Stella Polaris jäsen vuodesta 2016 ja toimii tällä hetkellä myös teatterin taiteellisena johtajana. Penttilän on voinut nähdä myös elokuvissa Ohjus, Huonot Naiset, Peruna ja Supermarsu 2. Sekä tv-ohjelmissa Rehtori, Jättekiva, Putous kaudet 8-11, Joulukalenteri: Tonttuakatemia ja Älä jäädy. 

‘’Nuorisoteatteri on valtavan hienoa ja kiinnostavaa, suurin osa meistä alalla olevista ihmisistä on kulkenut tien rakkaan harrastuksen kautta ammattilaisuuteen. Odotan näkeväni innostuneita esiintyjiä, innovatiivisia esityksiä ja tulevaisuuden kollegoita.’’