Koulutuspajat

Koulutuspajat ovat tärkeä osa RAMPPIKUUME-tapahtumaa. Koulutuspajojen teemat vaihtelevat vuosittain sisältäen teatterin tekemisen eri osa-alueita. Kouluttajina pajoissa toimivat alan ammattilaiset.

Työpajoihin voi osallistua, vaikka ei osallistuisi esityskatselmukseen. Tapahtuman aikataulu mahdollistaa myös esiintyvien ryhmien osallistumisen koulutukseen. Myös ohjaajat voivat osallistua työpajoihin.

Koulutusopajojen osallistujamäärä on rajallinen. Ilmoittautumisvaiheessa valitaan ensisijainen ja toissijainen työpajavaihtoehto, jotta kaikki osallistujat pääsisivät johonkin haluamaansa pajaan. 

Vuoden 2020 työpajat

Virtuaalisessa RAMPPIKUUMEESSA on tarjolla kaksi työpajaa, jotka pidetään perjantaina 11.9. klo 18.00-20.15.   
Työpajoihin tulee ilmoittautua 7.9. mennessä. Ilmoittautumisen jälkeen saat linkin osallistumista varten.  

Työpaja 1: Improa etänä! 
Kokeillaan, miltä tuntuu heittäytyä impron pyörteisiin etänä! Tehdään erilaisia helppoja harjoituksia ja viritellään taajuudet ilon ja innostuksen tasolle! 
Kouluttajana Taina Silkkola. Taina on koulutukseltaan teatteri-ilmaisun ohjaaja. Taina on tehnyt töitä näyttelijänä, käsikirjoittajana ja ohjaajana eri puolilla Suomea ja myös kansainvälisissä projekteissa. 


Työpaja 2: Status näyttelijäntyössä  
Statukset ovat tulleet teatterille tutuiksi etenkin improvisaation kautta. Tässä työpajassa lähdetään perusstatusharjoitusten kautta löytämään tapoja, miten statuksia voisi hyödyntää perinteisessä näyttelijäntyössä, niin lavalla kuin roolin analysoinnissakin.  Työpajaan osallistuminen onnistuu yksinkin, mutta harjoitteiden tekeminen vaatii vähintään toisen samassa tilassa olevan osallistujan. Työpajan tavoitteena on olla mahdollisimman hyödyllinen ja mielenkiintoinen sekä mahdottoman kiva kokemus. 
Kouluttajana Tero Sarkkinen. Terolla on paljon kokemusta näyttelijäntyön opettamisesta Suomessa ja ulkomailla.  Teroa työpajan vetämisestä avustaa improvisaatioteatteriryhmä Improholistit, jonka esiintyjät impron ohella ovat myös kokeneita ja kokemattomampia harrastajanäyttelijöitä. 

Taina Silkkola

Tero Sarkkinen


Työpajat toteutetaan yhteistyössä Opintokeskus Kansalaisfoorumin kanssa.