Ramppikuume-kiertopalkinto Kangasalan Pikkuteatterille

Ramppikuume – Valtakunnalliset nuorisoteatteripäivät järjestettiin viikonloppuna 23.-25.4.2021 virtuaalisena festivaalina verkossa. Ramppikuume järjestettiin jo 24. kerran ja toistamiseen virtuaalisena koronapandemiasta johtuen.

Ramppikuumeen esityskatselmukseen osallistui yhteensä viisi esiraadin keväällä valitsemaa esitystä. Tapahtumassa nuoret myös kouluttautuivat lauantaiaamupäivän työpajoissa, jotka toteutettiin myös verkossa. Oheisohjelmana oli Instagram-livelähetys Martti Suosalon kanssa sekä Discord-palvelimen keskustelut, peliturnaukset ja illanvietto.

Verkossa nähdyt esitykset keräsivät katsojia hyvin. Kaiken kaikkiaan esityksillä oli katsojia noin 300.

Katselmuksessa jaettiin yksi kiertopalkinto sekä stipendejä ja kunniakirjoja. Ramppikuumeen kiertopalkinnon ja 1000 euron stipendin sai Kangasalan Pikkuteatteri esityksellä Kohtalona murha.

Raadin jäseninä olivat näyttelijä-käsikirjoittaja-ohjaaja Annu Valonen, teatteriohjaaja, kirjailija ja näytelmäkirjailija Elina Kilkku ja kulttuurin moniottelija Timo Metsäjoki. Raadin jäsenet osallistuivat tapahtumaan etänä.

Ramppikuumeen tuottavat Suomen Nuorisoseurat ry, Kankaanpään kaupunki ja Kankaanpään Nuorisoseura ry yhteistyössä Opintokeskus Kansalaisfoorumin kanssa. Stipendit ovat lahjoittaneet Suomen Nuorisoseurat ry, Nuori Kulttuuri sekä Kankaanpään kaupunki.

TULOKSET

Kiertopalkinto ja 1000 euron stipendi:
Kangasalan Pikkuteatteri: Kohtalona murha
”Tasavahvan näyttelijäensemblen toteuttama empatiaa maailmaan lisäävä suurteos, jossa nuoret kunnianhimoisesti ja uskottavasti ottavat haltuun draaman kaikki lajit ja ihmiselämän koko kirjon.”

Muita stipendejä saivat:

Aortta: Kylkiluusta 125 euroa
”Nuorten tekijöiden kunnianhimoinen teos, jossa klassikkoteoksen pohjalta on tehty oma tulkinta. Nuoret tekijät luovat omaa narratiiviaan, jonka kautta maailmaa tutkitaan ja kerrotaan.

Laupiaat Saiturit/Ilmajoen Nuorisoseura 125 euro

”Nuorten itsensä tekemä, omannäköinen ja lennokkaan rennonletkeä versio Saituri-tarinasta.”

Tampereen Nuorisoteatteri: Sirkuksetta 125 euroa

”Ajankohtainen ja absurdin hauska esitys, jossa kiitämme erityisesti mielikuvituksen käyttöä ja fyysistä näyttelijäntyötä.”

Lastenkulttuurikeskus Musikantit: Tuhkimo 125 euroa ja “Festivaalipaikka” Nuori Kulttuuri Digifestival Pori 2021 -tapahtumassa

”Hienosti ja kunnianhimoisesti toteutettu teos, jonka parissa myös aikuiset viihtyvät. Tarkasti harjoiteltua ja visuaalisesti toimiva juuri digifestivaaleille sopiva. Onnistuneita ja mieleenpainuvia roolitöitä. Erikoismaininta upeista joukkokohtauksista ja tarkasti harjoitelluista tanssikoreografioista.”

Kunniamaininnat saivat nuoret teatterintekijät Kuura Juntunen (Aortta) sekä Niilas Kivinen (Laupiaat Saiturit/Ilmajoen Ns), jotka olivat molemmat käsikirjoittaneet ja ohjanneet esitykset.

Tiedustelut:

Karoliina Hursti
toiminnanohjaaja, Nuorisoseurat Lounais-Suomi

0440 591913, karoliina.hursti@nuorisoseurat.fi