Esitysvalinnat – RAMPPIKUUME – Valtakunnalliset nuorisoteatteripäivät Kankaanpäässä 28.-30.8.2020

RAMPPIKUUME – Valtakunnalliset nuorisoteatteripäivät -esityskatselmukseen haki yhteensä viisitoista esitystä ympäri Suomen. RAMPPIKUUME-toimikunta valitsi katselmukseen kuusi esitystä esiraatina toimineen Porin Teatterinuorten esityksen pohjalta.

Valitut esitykset ovat:

Teatteri Ulpu: Kämppis, Ulvila
Sällit: Viisi kaveria nimeltään Pasi – bromanttinen komedia, Tampere
Vuoksenniskan Nuorisoseura – IRTI-teatteri: Pettymys, Imatra
Riihimäen Nuorisoteatteri – Fiktio: Supernaiivi, Riihimäki
Oulun taidekoulu – Babuskhateatteri: Mitä sä tekisit & Pallo hukassa, Oulu
Nutturlan Makasiiniteatteri: Carmina, Nousiainen

RAMPPIKUUME – Valtakunnalliset nuorisoteatteripäivät järjestetään Kankaanpäässä tänä vuonna jo 23. kerran 28.-30.8.2020. Vallitsevan koronavirustilanteen vuoksi tapahtuma siirrettiin huhtikuulta elokuulle. Tapahtuma kerää Kankaanpäähän viikonlopun ajaksi noin parisataa 13-20-vuotiasta nuorta teatterinharrastajaa ohjaajineen.

Tapahtuma alkaa perjantaina 28.8. koulutuspajoilla, jotka tänä vuonna sisältävät muun muassa lavarunoutta, äänenkäyttöä ja fantasia- ja teatterikampaamista. Tapahtumaan voi osallistua, vaikka ei olisi mukana esityskatselmuksessa.

Esityskatselmus alkaa Kankaanpäässä lauantaina 29.8. ja päättyy sunnuntai-iltapäivällä 30.8. tilaisuuteen, jossa jaetaan RAMPPIKUUMEEN kiertopalkinto sekä stipendejä ja kunniakirjoja. Esityksiä katsoo ja antaa palautetta teatterin ammattilaisista koostuva raati. Vuoden 2020 raadissa ovat näyttelijä-käsikirjoittaja-ohjaaja Annu Valonen, näyttelijä Antti Laukkarinen ja teatteriohjaaja, kirjailija ja näytelmäkirjailija Elina Kilkku.

Lisätiedot tapahtumasta: http://www.ramppikuume.net/

Tapahtuman tuottavat Nuorisoseurat Lounais-Suomi, Kankaanpään kaupunki, Kankaanpään Nuorisoseura ry ja Satakunnan Nuorisoseurojen Liitto ry.

Tiedustelut:

Karoliina Hursti
Toiminnanohjaaja
Nuorisoseurat Lounais-Suomi
p. 044 059 1913, karoliina.hursti@nuorisoseurat.fi

Ullamarja Kontiainen
Kulttuuri- ja nuorisokoordinaattori
Kankaanpään kaupunki
p. 044 577 2691, ullamarja.kontiainen@kankaanpaa.fi