RAMPPIKUUME-kiertopysti Jyväskylän Teatteriyhdistys Kulissille

RAMPPIKUUME – Valtakunnalliset nuorisoteatteripäivät 22. – 24.4.2022 keräsi viikonloppuna Kankaanpäähän reilu sata 13 – 20 -vuotiasta teatterintekijää ja heidän ohjaajiaan sekä lisäksi paikallisia talkoolaisia ja henkilökuntaa ympäri Suomen. 25-vuotisjuhlavuotta viettänyt tapahtuma järjestettiin livenä Kankaanpäässä kahden virtuaalifestivaalin jälkeen.  

Jyväskylän Teatteriyhdistys Kulissi (kuva: Samuel Merimaa)

Ramppikuumeen esityskatselmukseen osallistui yhteensä seitsemän esiraadin valitsemaa esitystä. Esityksiä oli mahdollista seurata myös etänä, ja ne keräsivät Youtuben yhteensä kautta satoja katselukertoja. Tapahtumassa nuoret myös kouluttautuivat teatterialan työpajoissa ammattilaisten ohjauksessa.  

Tapahtuman avajaisissa kuultiin tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvisen tervehdys. Tervehdyksessä Kurvinen korosti harrastustoiminnan ja taiteen merkitystä nuorille ja iloitsi mahdollisuudesta järjestää Ramppikuume jälleen kasvotusten. 

Katselmuksessa jaettiin Ramppikuume-kiertopysti sekä stipendejä ja kunniakirjoja. Ramppikuumeen kiertopystin ja 1000 euron stipendin sai Jyväskylän Teatteriyhdistys Kulissi esityksellään ”Elämänlangalla – tarinoita käännekohdista”. Raati arvosti erityisesti konseptia, jossa ryhmän jäsenet sekä ohjaavat, käsikirjoittavat, näyttelevät, tekevät tekniikkaa ja säveltävät.  

Raadin jäseninä olivat näyttelijä ja käsikirjoittaja Anna Ackerman, näyttelijä Antti Laukkarinen sekä käsikirjoittaja ja ohjaaja Tuomo Rämö.  

RAMPPIKUUMEEN tuottavat Suomen Nuorisoseurat ry, Kankaanpään kaupunki ja Kankaanpään Nuorisoseura ry. Stipendit lahjoittivat Suomen Nuorisoseurat ry, Kankaanpään kaupunki sekä Pohjois-Satakunnan Leader.  

JAETUT STIPENDIT JA KUNNIAMAININNAT 

Ramppikuume-kiertopysti ja 1000 euron stipendi: Jyväskylän Teatteriyhdistys Kulissi: Elämänlangalla – tarinoita käännekohdista.  

Muita stipendejä saivat näyttelijäntyöstä Pinja Antikainen/Teatteri Lark, Roni Pukkila/Teatteri Ulpu, Onni Lehto/Nutturlan Makasiiniteatteri ja Soila-Maria Lehtonen/Teatteri Elokuu; taiteellisesta ja korkeatasoisesta esityksestä Vanhurskaiden uni/Teatteri Lark ja Kellopeliappelsiini/Teatteri Elokuu;  
rohkeasta ja herkästä läsnäolosta Sumu/Teatteri Jakkara

Kunniamaininnan saivat sovituksesta ja ohjauksesta Elian Seppälä/Teatteri Elokuu ja Altti Kiuru/Teatteri Lark; riemastuttavasta ja revittelevästä roolityöskentelystä Nutturlan Makasiiniteatteri; persoonallisesta ja vaikuttavasta ensembletyöskentelystä Teatteri Ulpu; huikeasta musiikista Sammon keskuslukio.